Valtava takaisku: NHL-seuran suomalaislupaus joutui leikkaukseen – edessä pitkä huili

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin leiristä kuuluu suomalaisittain todella ikäviä uutisia.

NHL-seura tiedottaa verkkosivuillaan, että maalivahtilupaus Ukko-Pekka Luukkonen on joutunut käymään lonkkaleikkauksessa ja toipuminen kestää arviolta kuusi kuukautta.

Samalla uutinen tarkoittaa sitä, ettei nuori suomalaismaalivahti pysty osallistumaan Sabresin NHL-leirille, jossa hän olisi voinut taistella kakkosvahdin paikasta. Luukkonen pelaa lähtökohtaisesti ensi kaudella AHL:ssä.

Kuluneella kaudella nuori maalivahti esiintyi erinomaisesti, kun hänellä oli junioriliiga OHL:n paras torjuntaprosentti 92,0 (53 ottelua). Luukkonen oli myös alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaimmistoa, kun Suomi juhli vuodenvaihteessa maailmanmestaruutta.