Tässäkö uusi seura Rasmus Ristolaiselle? Sivusto: ”Tässä skenaariossa molemmat voittaisivat”

© Kuva: Getty Images

Huhut Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaisen mahdollisen siirron ympärillä kiihtyvät päivä päivältä.

The Hockey Writers -sivusto heittää nyt ilmoille oman ehdotuksensa, jossa saattaisikin olla järkeä molempien osapuolten kannalta. Sivusto ehdottaa Ristolaisen kauppaamista Patrik Laineen seurakaveriksi Winnipeg Jetsiin vaihdossa viimeistä sopimuskauttaan pelaavaan puolustaja Jacob Troubaan.

25-vuotiaan jenkkitähden nykyinen, 5,5 miljoonaa dollaria kaudessa maksava sopimus umpeutuu tähän kauteen. Seuran ja pelaajan aiemmat sopimuserimielisyydet huomioiden eri teille päätyminen onkin kaksikon kohdalla varsin varteenotettava vaihtoehto. Samaa toivoisi myös Sabresin ja Ristolaisen kohdalla, sen verran turhautuneelta suomalaispuolustaja vaikuttaa Buffalossa.

24-vuotias turkulaispuolustaja kuittaa kolmesta seuraavasta kaudesta Trouban kanssa samoissa summissa pyörivät 5,4 miljoonaa dollaria kustakin, minkä lisäksi myös kaksikon uran pistekeskiarvot ovat varsin lähellä toisiaan (Trouban 0,439, Ristolaisen 0,458).

Buffalon puutteet hyökkäyksessä

Vaikka siirto vaikuttaa äkkiseltään varsin järkevältä molempien osapuolten kannalta, asettaisi Trouban tähän kauteen umpeutuva sopimus omat rajoitteensa kaupan toteutumiselle.

Sabresin tiedetään myös etsivän vahvistusta hyökkäykseensä varsinkin, mikäli Jeff Skinner karkaa kesällä vapaille markkinoille. Seura saattaakin The Hockey Writersin ehdotuksesta poiketen odottaa Ristolaisen kohdalla sopivaa vaihtotarjousta seuroilta, jotka olisivat valmiita antamaan vaihdossa potentiaalisen kärkikenttien hyökkääjän uuden ja samantasoisen puolustajan sijaan.

Vaikkakin Trouban ja Ristolaisen välinen pelaajakauppa kuulostaa periaatteen tasolla jopa potentiaaliselta, on skenaariossa lopulta melko monta mutkaa matkassa.