Mestis-joukkue Kiekko-Vantaa tiedotti nettisivuillaan keskiviikkona, että joukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Jesse Welling (kauden 2016-17 arkistokuvassa). Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalainen luotsasi lohipaitoja loppukauden, mutta astuu nyt siis syrjään, kuten alunperinkin tarkoitus oli.

Tuore luotsi toimi vuosia Lukossa liigajoukkueen apuvalmentaja, ja lisäksi hänellä on kokemusta myös JYPin liigalauman valmennusringistä. Sävelet Vantaalle ovat selvät.

– Haluamme luoda sellaiset toimintatavat ja ympäristön, jossa pelaajat kehittyvät ja joukkue menestyy. Kun arkityö on laadukasta ja joukkue on sitoutunut sekä yhtenäinen, niin yksilöt menevät eteenpäin ja menestystä tulee joukkueena.

Kiekko-Vantaan tiedotteessa kerrottiin, että joukkue haluaa olla ensi kaudella luisteluvoimainen, kamppailuvalmis, yritteliäs, taitava ja tehokas joukkue.

– Pelinopeus ja kamppailupelaaminen ovat keskiössä. Jotta voimme pelata sellaista peliä, niin tunnetilan täytyy olla kova ja sen haluan näkyvän meidän pelaamisessa, Welling valotti.

Suomalainen kiekkoväki saattaa muistaa Wellingin parhaiten Liigasta pelaajana. Hyökkääjä pelasi pääsarjaurallaan 196 runkosarjan ottelua tehoin 8+9=17, yhdeksässä pudotuspeliottelussa syntyi yksi syöttöpinna.

Verrattain vähäisestä ottelumäärästä huolimatta Welling edusti jopa kuutta eri pääsarjaseuraa. Ne olivat Jokerit, Blues, Ilves, SaiPa, JYP ja Pelicans.