KHL:n finaaleissa pokaalista taistelevat TsSKA Moskova ja Avangard Omsk.

Konferenssifinaaleissa Omsk pudotti Ufan otteluvoiton 4-2 ja TsSKA SKA Pietarin 4-3. Finaalit alkavat lauantaina Moskovassa.

TsSKA Moskova voitti Neuvostoliiton mestaruuden 32 kertaa, mutta KHL:n pyttyä se ei ole vielä kyennyt voittamaan, vaikka kärkikahinassa ja finaaleissakin asti on tasaisesti mukana ollutkin.

– TsSKA on ollut niin tasainen ja vahva jo vuosia KHL:ssä ja saa nyt finaalipaikan ja mahdollisuuden sen kruunun tavoitteluun. Kiihko siihen on kova ja soisihan sen sinne suuntaan viimein. TsSKA on ollut pitkään vahva joukkue, jo silloin, kun KHL:ssä ei vielä seurat joukkueina pelanneet niin hyvin. Se teki sen, oli kurinalainen ryhmä ja ollut aina tasaisen hyvä. Muistan sen omiltakin pelivuosilta, oli joukkueena tosi vaikea vastus, muistelee SuomiKiekko-sivustolle ex-jokerikippari Ossi Väänänen.

Omsk saapuu finaaleihin selkeästi heikompitasoisesta itäisestä konferenssista, joten se on automaattisesti finaalisarjassa hienoinen altavastaaja.

– TsSKA on legendaarinen joukkue. On siellä myös paljon taitavia pelaajiakin. Omskilta on hieno saavutus yltää finaaleihin ja tulee varmasti tiukka sarja. TsSKA ehkä hienoinen ennakkosuosikki, Väänänen puntaroi.

Ensimmäinen finaali mitellään lauantaina klo 17.00. Studiossa ennakkopelit aloitetaan 16.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.