Radio Voima: 15-vuotias megalupaus kahden vaiheilla: Edustaa joko Suomea tai Kanadaa – ”Se kumpi kysyy ensin, niin sen sitten valitsen”

© Kuva: Ilari Isotalo
Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!

Suomen jääkiekon suurimpiin lupauksiin kuuluvalla Brad Lambertilla on kaksi vaihtoehtoa, mitä maata hän aikoo edustaa maajoukkueessa.

15-vuotias superlupaus on pelannut tällä kaudella Pelicansin A- ,B- ja C-junioreissa. Lambert oli A-junioreissa sarjan nuorin pelaaja, mutta siitäkin huolimatta 17 ottelussa syntyi kelpo tehot 2+9=11.

Lambertin isä on kanadalainen, kun taas hänen äitinsä on suomalainen. NHL:ään vasta vuonna 2022 varauskelpoinen lupaus nähtiin kuitenkin tällä kaudella jo Suomen juniorimaajoukkeiden riveissä.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen edustaminen ratkaisee vasta lopullisesti sen, mitä maata Lambert saa edustaa maajoukkuetasolla.

Suomen kiekkopomoilla oli jo tällä viikolla mahdollisuus ”kiinnittää” Lambert lopullisesti leijonapelaajaksi, mutta kutsua alle 18-vuotiaiden MM-ryhmään ei kuulunut.

− Jos minua olisi nyt tällä viikolla kysytty tuonne U18-kisoihin Suomen joukkueeseen pelaamaan, niin kyllä minä sinne olisin mennyt. Se kumpi ensin minua sinne kysyy pelaamaan, niin sen sitten varmaan valitsen, Lambert sanoi Radio Voiman haastattelussa.

Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!