KalPa tiedottaa tehneensä syyskuun loppuun asti ulottuvat tryout-sopimukset Tuomas Vartiaisen ja Julius Rantaeskolan kanssa. Sopimukset sisältävät seuran option kausista 2019-20 ja 2020-21.

Hyökkääjät ovat kuopiolaisjoukkueen uudelle päävalmentajalle Tommi Miettiselle tuttuja pelaajia, sillä molemmat viilettivät tällä kaudella Miettisen alaisuudessa Mestis-joukkue IPK:ssa.

– Haluamme antaa molemmille mahdollisuuden tulla kilpailemaan meille Liiga-paikasta ja tätä kautta saamme myös omaan ryhmään hyvää kilpailua pelipaikoista, toteaa KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman tiedotteessa.

Kaksikko kuului päättyneellä kaudella IPK-hyökkäyksen tehokkaimpiin ja Rantaeskola voitti iisalmelaisten sisäisen pistepörssin pistein 18+22=40. Vartiainen puolestaan viimeisteli tehot 19+18=37, joilla irtosi joukkueen sisäisen pistepörssin kakkossija.

22-vuotiaalta Kiekko-Laserin kasvatilta Vartiaiselta löytyy aiempaa Liiga-kokemusta Kärpistä ja Jukureista. 26-vuotiaan HIFK-kasvatti Rantaeskolan liigadebyytti on sen sijaan vielä toistaiseksi tekemättä, mutta Suomen mestaruutta hyökkääjä on päässyt juhlimaan sekä HIFK:n B- että A-nuorissa.