Noora Räty puhui liikuttavasti shokkitappion jälkeen: ”Toivottavasti paljon pikkutyttöjä katsoi tänään…”

© Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Naisleijonien sensaatiomaiset MM-kisat päättyivät karvaaseen pettymykseen, kun jatkoaikamaali hylättiin, ja Yhdysvallat oli parempi rankkareilla. Silti tulos oli parempi kuin koskaan aiemmin.

Läpi turnauksen Suomea kannatellut Noora Räty oli lyöty tappion jäljiltä.

– Olisi melkein ollut helpompaa, jos olisimme hävinneet 5-0. Olisin luultavasti onnellisempi juuri nyt. Mutta me olimme niin lähellä. Saatoimme jo maistaa sen: ”Herranjastas, me olemme maailmanmest…” ja sitten he ottavat sen meiltä pois, Räty kommentoi.

Räty ymmärsi silti tappion keskelläkin, kuinka poikkeuksellinen saavutus hopeamitali oli.

– Toivottavasti paljon pikkutyttöjä katsoi tänään ja he voivat alkaa unelmoimaan finaalissa pelaamisesta. Olen ollut pronssipelissä liian monta kertaa. Joskus sitä haluaa vain enemmän. Olemme aina uskoneet, että pystymme tähän, mutta silti monet ihmiset eivät uskoneet meihin. Olen niin ylpeä joukkuekavereistani, Räty tunnelmoi.