NHL:n suomalaistulokas palaa tositoimiin – siirrettiin oudolle pelipaikalle!

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin 18-vuotias suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi palaa katsomokomennuksensa jälkeen joukkueen pelaavaan kokoonpanoon joukkueen isännöidessä NHL:n kärkijoukkue Tampa Bay Lightningia keskiviikon vastaisena yönä.

Tällä kaudella 76 peliä tehoin 11+23=34 pelannut nuorukainen seurasi sivusta joukkueensa edellisen ottelun Winnipeg Jetsiä vastaan. Normaalisti keskushyökkääjänä pelaava Kotkaniemi luisteli Canadiensin maanantaiaamun harjoituksissa vasempana laitahyökkääjänä Nate Thompsonin ja Paul Byronin ketjussa.

Päävalmentaja Claude Julien on jo useaan kertaan kauden aikana kertonut aikovansa lepuuttaa suomalaistulokasta aika ajoin välttääkseen väsyttämästä hurjaan ottelutahtiin tottumatonta kultakimpalettaan liiaksi.

Canadiens taistelee tällä hetkellä idän viimeisestä kahdesta pudotuspelipaikasta Columbus Blue Jacketsin ja Carolina Hurricanesin kanssa. Blue Jacketsilla on tällä hetkellä etulyöntiasema joukkueen kerätty 79 ottelusta 94 pistettä. Hurricanes seuraa viimeisellä pudotuspelipaikalla 93 pisteellään. Canadiens on tällä hetkellä 92 pisteessä jäämässä ensimmäisenä ulos kevään tosipeleistä.

Joukkue kohtaa runkosarjan päätöspeleissään Tampa Bayn lisäksi Washington Capitalsin sekä Toronto Maple Leafsin.

LUE MYÖS: Yllättävä käänne! NHL:n suomalaiskonkari palasi harjoituksiin viikkoja etuajassa