NHL:n varaustilaisuuteen on vielä muutama kuukausi aikaa, mutta väittelyt tulevasta ykkösvalinnasta ovat olleet käynnissä jo pitkään.

Lähes jokaisessa arvioissa varaustilaisuuden ykkösnimeksi on nostettu hyökkääjä Jack Hughes, joka on tehnyt ällistyttävää jälkeä Yhdysvaltojen nuorisomaajoukkueissa ja juniorisarja USHL:ssä.

Hughesin jälkeen varaustilaisuudessa uskotaan menevän TPS:n hyökkääjä Kaapo Kakko. 18-vuotias turkulainen on rikkonut Liigan tulokaskaudellaan lukuisia ennätyksiä, eivätkä nuorukaisen uskomattomat taidonnäytteet ole jääneet kiekkopiireissä huomaamatta.

TSN:n kokenut asiantuntija Darren Dreger näkee, että Hughesin ja Kakon välinen ero ei ole tällä hetkellä niin suuri, mitä erilaiset arviot antavat olettaa.

Dreger mukaan tulevan kesän draftin ykkösnimi ratkeaa Slovakiassa toukokuussa pelattavissa MM-kisoissa.

– Tällä hetkellä Hughesia pidetään suosikkina, mutta hänen etunsa on hyvin pieni. Muutama turnaus voi muuttaa varaustilaisuuden ykkösnimen täysin. Hughes on Yhdysvaltojen mukana huhtikuussa pelattavissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Nämä nuorukaiset voivat kuitenkin kohdata toisensa toukokuussa Slovakian MM-kisoissa. Hughesin kutsumista Yhdysvaltojen A-maajoukkueeseen vielä harkitaan – on kuitenkin hyvin todennäköistä, että hän on joukkueessa. Aikuisten MM-turnaus saattaa ratkaista varaustilaisuuden ykkösvalinnan, Dreger sanoi TSN:llä.