NHL-asiantuntija haluaa uuden sääntömuutoksen – jatkoajalle tuotava elementti koripallosta

© Kuva: Getty Images

Maalimäärien nostamiseksi ja rankkarikisojen välttämiseksi NHL toi muutama vuosi sitten kolmella kolmea vastaan pelattavat jatkoajat. Vanhalla mallilla jatkoajalla lähinnä peruuteltiin ja kumpikin osapuoli odotteli rankkarikisaa. Uusi muoto on ollut laajasti kannattajien suosiossa ja rankkarikisojen määrä on laskenut kuten oli tarkoituskin.

Kaikkien makuun sääntömuutos ei ole kuitenkaan ollut. Kiekkoasiantuntija ja entinen GM Brian Burke vaatii koripallosta matkittua sääntömuutosta jatkoajalle. Joukkueille pitäisi 30 sekunnin aikaraja, jonka sisällä on lauottava.

Syynä tähän on NHL-joukkueiden taipumus hallita kiekkoa viimeiseen asti. Laukauksia on vähänlaisesti, kun pelaajat pelaavat mieluummin täysin varman päälle. Puolen minuutin aikaraja toisi jatkoajalle varmasti enemmän maalintekotilanteita.