Parhaillaan Leijonien matkassa aikuisten MM-kisoihin valmistautuva, tai ainakin paikasta lopulliseen kisakoneeseen kamppaileva Kaapo Kakko aloittanee NHL-uransa ensi syksynä New York Rangersin paidassa.

Kakkosena tulevan kesän varaustilaisuudessa oman valintansa suorittavan Rangersin päävalmentaja David Quinn hehkuttaa todennäköisesti syliin putoavaa suomalaislupausta varsin estoitta New York Postille antamassaan haastattelussa.

– En tiedä vielä aionko varata lentoa Suomeen tänä kesänä, ehkä varaankin, mutta tämä on todella iso juttu tälle organisaatiolle, Quinn intoilee.

– Jos katsoo liigan ja varaustilaisuuden historiaa, eliittitason pelaajat ovat perinteisesti tulleet kahdelta ensimmäiseltä varausvuorolta. Ja nämä kaksi nuorta miestä (Kakko ja ykkösenä todennäköisesti varattava Jack Hughes) ovat jääkiekkoyhteisön mielestä selvästi muita parempia, Quinn toteaa.

Päävalmentaja kertoo kahlanneensa viime päivien aikana huolella läpi myös TPS:n ja Nuorten Leijonien kuluvan kauden maalikoosteet.

– Olen katsellut paljon videoklippejä Kaaposta. Olen vielä paremmin perillä Jackista USA:n jääkiekko-ohjelman vuoksi, mutta Kaapo… voin kertoa, että hän on vakuuttava, Quinn kihertää.

– Hänellä on ammattilaisen kroppa jo heti kättelyssä, hänen rannelaukauksensa on erinomainen ja hän rakastaa laukoa kiekkoa. Hän näkee tilanteet ennen kuin ne tapahtuvat. Hän luistelee ja pelaa nopeaa kiekkoa. Jos hän tulee meille, saamme todella, todella hyvän pelaajan.

Kakko-hysteria on saapunut New Yorkiin!