Mestiksen ensimmäinen finaali lähti tiistaina niin sanotusti lapasesta ainakin yleisön suhteen – ja tietysti positiivisella tavalla. Lappeenrannan Kisapuiston jäähalli oli ääriään myöten täynnä, kun se oli loppuunmyyty.

Peräti 4 820 silmäparia todisti Ketterän ensimmäistä kiinnitystä Mestiksen mestaruuteen. KeuPa HT joutui taipumaan karulla tavalla, kun 5-4-voittomaali syntyi vain sekunteja ennen loppua.

– Yleisömäärä tänään: 4820 (ei vain mahtunut enempää), Mestiksen Twitter-tilillä veisteltiin.

Mestis

@Mestis
Lappeenrannan kisapuistossa tällä kaudella loppuunmyydyt pelit:

#Mestis: 1
#Liiga: 0

¯\_(ツ)_/¯

Yleisömäärä tänään: 4820 (ei vain mahtunut enempää). @ImatranKettera @KeupaHT

Finaalin yleisömäärä nöyryytti liigajoukkue SaiPaa tai ainakin sen faneja omalla tavallaan. Joukkueen yksikään kotipeli ei ollut tänä talvena loppuunmyyty.

Tunnelmaa pystyi aistimaan myös esimerkiksi lukuisista muista Twitter-päivityksistä.

Hoki on parasta paikan päällä. Toivottavasti joskus mahtuvat vielä kaikki halukkaat halliin, Ketterän pelaaja Henry Karjalainen twiittasi.

Henry Karjalainen

@HenryKarjalaine
Hoki on parasta paikan päällä. Toivottavasti joskus mahtuu vielä kaikki halukkaat halliin. 🏒@ImatranKettera #mestis #finaalit

– Se vaati tällä kaudella Ketterän pelaamaan Lappeenrannan Kisapuistoon, että tänne saatiin täysi tupa. 4820 katsojaa. Ja alle 12-vuotiaat eivät ole edes laskuissa, eräs twiittaja hehkutti.

Esa Kallio

@KallioEsa
Se vaati tällä kaudella Ketterän pelaamaan Lappeenrannan Kisapuistoon, että tänne saatiin täysi tupa. 4820 katsojaa. Ja alle 12-vuotiaat eivät ole edes laskuissa. #mestis #ketterä

– Klassinen ”voisitteko tiivistää katsomossa” -kuulutus kuultu tänään Lappeenrannassa, yksi kirjoitti.

Otto Valavuo

@O_Valavuo
Klassinen "voisitteko tiivistää katsomossa" - kuulutus kuultu tänään Lappeenrannassa👌

#mestis @KeupaHT @ImatranKettera

Hallin tungosta kuvaavan twiitin näet tästä tai alhaalta.

Anssi Silvennoinen

@AnssiSilvennoin
Siitä vielä Kisapuiston täysi seisomakatsomo avauserän alkupuolelta ennen kuin kuuluttaja pyysi sitä ensimmäisen kerran tiivistämään. Pani Ketterä sitten pikku kinkerit pystyyn. Vanhakin innostuu vähitellen. #mestis

Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Kun Imatran jäähalli vetää reilut 1 000 katsojaa, on vain heitettävä ilmaan kysymys, että missähän kaikki halukkaat mahtavat katsoa Ketterän loput finaalit.