Liigan välierien tähdistökentät: Tappara – HPK

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan pudotuspelien välierät ovat takanapäin, ja neljä jäljellä olevaa joukkuetta valmistautuu kukin tahollaan mitalipeleihin. Suomen mestaruudesta pelaavat Kärpät ja HPK sekä himmeimmistä mitaleista Tappara ja HIFK.

SuomiKiekko-sivusto perkasi semifinaaliparit ja kokosi kummastakin omat tähdistökenttänsä.

Tappara – HPK

Maalivahti: Emil Larmi, HPK

Sarjaa katsoneille tätä valintaa ei tarvitse perustella. Kerho-vahti otti taas isoja torjuntoja ja niskalenkin virkaveli Christian Heljangosta. Esimerkiksi ottelusarjan toiseksi viimeisessä koitoksessa HPK otti ratkaisevan 1-3-vierasjohdon ensimmäisessä erässä, kun Heljanko imuroi kolmesti ja torjui kerran – Larmi oli täysin päinvastaisessa iskussa ratkaisuiden hetkillä.

Vahti muuten oli kakkossyöttäjän sarjan viimeiseksi jääneessä Niclas Luceniuksen osumassa. Kova!

Vasen puolustaja: Ben Blood, Tappara

Runkosarjan hyvän tehoilun jälkeen pistetehtailun hävisi tyystin. Kiikareilla oleva Blood on kuitenkin joukkueessa kuin joukkueessa ärsyttävän tärkeä palanen keväisin. Tekee kaikkea mahdollista rottailua sääntöjen rajamailla. Kuulostaa typerältä, mutta niin se vain menee, että tällaiset agitaattorit ovat keväällä isoja pelaajia. Blood oli Tapparan harvoja onnistujia roolin luomiin odotuksiin nähden semifinaaleissa.

Oikea puolustaja: Petteri Nikkilä, HPK

Jos oli Larmi selvä valinta maalille, niin yhtä helppoa oli myös pistepörssin voittajan nappaaminen oikean pakin paikalle. Läpimurtokauttaan pelaava ja näillä otteilla rahakkaampiin ympyröihin nopeasti siirtyvä pakki loistaa joka puolella.

Pisteet 4+8=12 ja tehotilasto +8 kertovat kaiken, mitä pelaajan vireestä pitää tietää. Nikkilä on kovien pelien mies: Maaleja on nyt kasassa yhtä paljon kuin runkosarjassa.

Vasen laitahyökkääjä: Jere Innala, HPK

Reilu parikymppisen hyökkääjän kausi on ollut mieletön tuhkimotarina. Ensimmäisellä liigakaudella Innala iski runkosarjassa viisi pinnaa, sitä seuraavalla 11 ja tällä kaudella jo 45 pistettä. Playoffeissakin on syntynyt jo yhdeksän pistettä.

Ennakkoluuloton ja rohkea taituri pelaa itseään Nikkilän tavoin kirkkaampiin valoihin. Sai kantaa kiitoksena upeasta kaudesta hetken myös kultakypärää Teemu Turusen oltua tovin sivussa.

Keskushyökkääjä: Otto Paajanen, HPK

Kerhon kippari otti ykkösketjun keskellä valtavaa roolia illasta toiseen juuri sillä tavalla, miten C rinnassa pitääkin ottaa. Ei tippaakaan armoa eikä periksi missään päin kaukaloa. Keskimäärin yli 20 minuuttia pelannut hyökkääjä on kuin koko Kerho pienoiskoossa. Hyvyyttä ei punnita pisteissä.

Oikea laitahyökkääjä: Kristian Kuusela, Tappara

Kuuselan paukuista jäi ehkä osa piippuun, mutta konkari osoitti taas sen, miksi hänellä on päässään kultakypärä. Onhan se jo nähty, että oli vastustaja mikä hyvänsä, on Kuusela aina pelote.

Ykkösketjun laituri nousi muuten kaikkien aikojen pistelingoksi pudotuspeleissä. Saldo on nyt kunnioitettava 46+70=116. Hattu päästä.