Liigan välieräennakot: Näin käy Tappara-HPK-sarjassa

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Liigan pudotuspelit jatkuvat seuraavaksi välierillä. SuomiKiekko-sivuston Toni Tuomala ja Miska Miettinen ennakoivat kummankin otteluparin joukkueet, ja antavat omat näkemyksensä siitä, kuinka kussakin taisteluparissa käy.

Tässä artikkelissa käydään läpi runkosarjassa kakkoseksi sijoittuneen Tapparan ja viidenneksi päätyneen HPK:n välinen sarja.

Tappara-HPK

(Runkosarjan voitot 2-2)

Tappara:

Miettinen – Tappara osoitti kovuutensa puolivälierissä mielettömällä tavalla. Se murskasi Lukon tuhanteen osaan voittamalla sarjan suoraan 4-0 – ja jokaisen pelin yhden osuman erolla. Tuo ei suoranaisesti ole toki murskaamista, mutta tapa sen sijaan on. Maalin pelien kääntäminen neljästi neljästä on suoraan sanottuna huikea uroteko.

Jos hyökkääjistöstä ei löytynyt tasaisen hyvän tusinan joukosta yhtä selvää onnistujaa, niin vastaavasti Christian Heljanko näytti kupolinsa kestämisen. Tappara antautui Lukkoa vastaan maksimissaan vain kahdesti per peli.

Löytääkö Kerho keinot sarjan kenties parhaan pakiston ja Heljangon romuttamiseen? Se on oletettavasti mielenkiintoisin kysymys tämän parin alla.

Tapparan alakerran kovuudesta jotain kertoo se, että Jukureista tullut Teemu Suhonen on noussut jo ykköspariin – vaikka joku saattaisi ajatella tämän käänteislogiikalla niin, että pakisto on onneton jos ”joku Jukuri” nousee kärkiduoon. Nimimiehiä on valtava määrä, ja Suhosen saapuminen sai alakerran jo hävyttömän kovaksi. Ja ennen kaikkea monivaltaiseksi.

Tuomala – En pitänyt Tapparaa kovinkaan suuressa arvossa ennen puolivälieriä. Kirvesrinnat eivät kuitenkaan hävinnyt yhtä ainoata ottelua Lukolle, joten minunkin täytyy sanoa olevani vaikuttunut.

Tappara saa samankaltaisen vastuksen välierissä: nuoren ja nälkäisen ryhmän, jossa on paljon läpimurron tehneitä pelaajia. Kirvesrintojen kokenut osasto näyttää jälleen arvonsa ja nostaa joukkueen finaaleihin asti.

Heljanko on tamperelaisten ainoa jokerikortti. Hän ei haparoinut puolivälierissä, mutta Hämeenlinna on varsinkin pudotuspeleissä vaikea paikka vierasjoukkueelle.

HPK:

Miettinen – Vaikka nostin Heljangon esille tässä artikkelissa aiemmin, menee maalivahtien taisto nähdäkseni HPK:lle. Emil Larmi näytti TPS:ää vastaan, että hän pystyy tarvittaessa vaikka yksin torjumaan Kerhon ihmeellisiin asioihin. Nyt ei ole nähtävissä mitään syytä, miksi nuorten maailmanmestari ei jatkaisi samaa rataa.

Larmi tosin on ollut tällä kaudella loukkaantumisherkkä. Hajoamista HPK ei kestä. Talvella se joutui pestaamaan kakkosvahti Antti Karjalaisen edelle nousseen Rasmus Reijolan RoKista maalilleen.

On myös hienoa nähdä, miten HPK:n pelin ruumiillistumat, eli esimerkiksi kippari Otto Paajanen selviävät Tapparan kanssa. Kapteeni muuten lähetti TPS:n lomille viidennen pelin jatkoerässä. Jotenkin niin hoopeekoomaista. Tärkeimmät palaset korostuvat joukkueessa erityisen paljon ja vieläkin erityisemmin pudotuspeleissä.

Tuomala – Antti Pennanen on puristanut ryhmästään kaiken mahdollisen. Jos nuori ja nälkäinen joukkue mielii vieläkin eteenpäin, tarvitsee sen löytää yksi napsu lisää. Se maaginen pudotuspelihurmos.

HPK:n hyökkäyksestä löytyy kyllä erittäin paljon leveyttä, jossa piilee hämeenlinnalaisten avain voittoon. Varsinkin nyt, kun Janne Tavikin on viimein herännyt koomastaan ja päässyt tehopisteiden makuun. Markus Nenonenkin voi vielä ottaa askeleen pelissään. Hänen laukauksellaan on potentiaalia tehdä paljon tuhoa.

Hämeenlinnalaiset laittavat Tapparan varmasti koville, mutta en usko, että tämä on vielä heidän vuotensa. HPK tulee pelaamaan siitä himmeämmästä mitalista.

Näin käy: Tappara menee finaaliin otteluvoitoin 4-2.

LUE LIIGAN PUDOTUSPELEISTÄ LISÄÄ TÄÄLTÄ: Liigan pudotuspelit 2019

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS