Liigan pronssiotteluennakko: Näin käy Tappara-HIFK-parissa

© Kuva: Juha Tamminen

Liigakausi 2018-19 huipentuu loppuottelusarjaan, jossa Suomen mestaruudesta mittelevät Kärpät ja HPK. Pitkänäperjantaina puolestaan vastakkain iskevät pronssiottelussa Tappara ja HIFK.

SuomiKiekko-sivuston Miska Miettinen ennakoi otteluparin joukkueet, ja antaa oman näkemyksensä siitä, kuinka taisteluparissa käy.

Tappara-HIFK

(Runkosarjan voitot 2-2)

Tappara:

Tapparalla on allaan kovin vuoristoratamainen kevät. Lukolle se ei antanut mitään palaa millään osa-alueella, vaikka raumalaiset eivät sinänsä olleet surkeita.

Koska HPK:ta vastaan kirvesrinnat puolestaan olivat enemmän ja vähemmän varjossa esimerkiksi etenkin kiekollisessa pelissä, on parhaan ja huonoimman suorituksen välinen kuilu Tapparassa nyt liian suuri – ja siitä syystä mestaruudesta ei taistella.

Christian Heljangolle kaikki kunnia, mutta hän jäi HPK:n Emil Larmin varjoon välierissä pahasti. Veskari ei ottanut ratkaisevilla hetkillä sellaisia torjuntoja, joita mestarijoukkueen vahdin tulisi ottaa.

HIFK:

HIFK-kassari Atte Engren puolestaan oli mies paikallaan niin Pelicansia kuin Kärppiäkin vastaan. Maalivahti on yksi eniten petranneista kaikki pudotuspeleissä pelanneet soturit huomioiden.

Kärkikarvaaminen ja raivokas pelin tappaminen tehosivat rajusti hyökkäävään Pelicansiin, mutta oululaiset vastaavasti keksivät keinot HIFK:n iskuihin.

Stadilaiset tuntuivat petraavan otteita peli peliltä, mutta lopulta Kärppien rutiini ja perustaso olivat niin kovaa, ettei HIFK:lla riittänyt finaaleihin.

Mitä lie siitä voi päätellä, etteivät keväällä tehoillut Kyle Quincey sekä Anton Lundell osallistu pronssipeliin. Toki jälkimmäisenä mainittu lupaus edustaa nyt Pikkuleijonia MM-jäillä.

Näin käy: Jollain tavalla tuntuu, etteivät Tapparan paukut riitä. Joukkue hyytyi HPK:n kanssa, ja jatkaa samalla tiellä.

HIFK puolestaan oli lähellä Kärppien kaatamista aiemmin mainituilla vahvuuksilla. Himmeimmät mitalit lähtevät Stadiin. Pari viimeistä maalia syntyy tyhjään rysään. Lukemat 1-4 tai 1-5.