Lähes 6 miljoonan dollarin NHL-supertähteä kaavaillaan vaihtonappulaksi – scoutilta tyly arvio vaihtoarvosta

© Kuva: Getty Images

Los Angeles Kingsin kausi oli täydellinen rimanalitus, eikä joukkueen kokoonpanosta ole helppo löytää onnistujia.

Yksi suurimmista epäonnistujista oli tähtivahti Jonathan Quick, jota on pidetty jo vuosia yhtenä NHL:n parhaista maalivahdeista.

33-vuotias jenkkivahti pelasi tällä kaudella 45 ottelua todella vaatimattomalla torjuntaprosentilla 88,7. Miehen päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,41.

The Athletic -lehden toimittajan Josh Cooperin mukaan Kings saattaa etsiä kesällä Quickille uuden osoitteen NHL:stä.

– Kings haluaa päivittää kokoonpanoaan ja päästä eroon vanhemmista pelaajista. Quick on ollut pitkään yksi heidän parhaista vaihtonappuloista. Kingsillä on tällä hetkellä maalivahti Jack Campbell 675 000 dollarin palkalla kiinnitettynä sekä myös Cal Petersen, jonka 925 000 dollarin sopimus päättyy tähän kauteen, Cooper huomautti.

– Quick tienaa 5,8 miljoonan dollarin palkkaa vielä neljän seuraavan kauden ajan, eikä hänen sopimuksessaan ole siirron estävää pykälää. NHL:n mestaruudesta taisteleva joukkue voisi käyttää häntä, eikä hänen sopiminen Kingsiin käy yhtään järkiinsä, toimittaja jatkoi.

Quick on pitänyt viime vuosina tasaisesti torjuntaprosenttinsa 92 lähellä, mutta tällä kaudella tapahtui järisyttävä tiputus.

– Ehkä joku maalivahtiguru voi kertoa, että hän pelaa hyvin ja hänen numeronsa johtuvat joukkueesta. Minun silmääni hänen numeronsa eivät ole hyvät, eikä hän ole ollut hyvä. Tämän takia hänen vaihtoarvonsa ei myöskään ole hyvä, nimettömänä pysyttelevä NHL-seuran pelaajatarkkailija tylytti.

Cooperin mukaan Quickin perässä voisi olla kesällä Carolina Hurricanes, Edmonton Oilers, Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets sekä Calgary Flames.

Toimittaja kuitenkin huomautti, että Kingsin täytyy ottaa osa Quickin jättimäisestä palkasta itselleen, sillä muuten halukkaita vaihtokumppaneita tuskin löytyy.

Yksi asia kuitenkin Quickin nykyisessä sopimuksessa on positiivista. Kaudesta 2020-21 hänelle tarvitsee maksaa vain 3,5 miljoonan dollarin palkkaa, kun taas seuraavalla kaudella kolme miljoonaa dollaria ja sen seuraavalla enää 2,5 miljoonaa dollaria. Tämä tekee Quickista varmasti kiinnostavamman kohteen joukkueelle, jolla ei ole liikaa rahaa tuhlattavana.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.