KHL jatkaa laajentumista Eurooppaan? Jari Kurri väläyttää mielenkiintoista mahdollisuutta

© Kuva: Getty Images

KHL hakee jatkuvasti laajentumisen mahdollisuuksia. Venäjän kiekkomarkkinat ovat rajalliset, mutta laajentuminen muihin maihin toisi aivan uutta yleisöä.

Tällä hetkellä monikansallisessa kiekkoliigassa pelaa 19 venäläistä joukkuetta ja yksi joukkue Kazakstanista, Valko-Venäjältä, Latviasta, Slovakiasta, Suomesta ja Kiinasta.

KHL on jo pidemmän aikaa tähynnyt eurooppalaisia kiekkomarkkinoita. Pitkään on huhuttu, että jokin Ruotsin kärkijoukkueista voisi hypätä mukaan huippuliigaan. Muita potentiaalisia laajentumisen kohteita voisivat olla esimerkiksi Saksa, Sveitsi tai Itävalta.

Venäläislehti TASSin haastattelussa Jokerit-GM Jari Kurri väläytti mielenkiintoista mahdollisuutta, minkä Eurooppaan laajentuminen toisi mukanaan. Sarjaan voitaisiin lisätä kolmas divisioona Eurooppaan, mikä tarkoittaa vähempää matkustamista.