San Jose Sharks -kapteeni Joe Pavelski vietti joukkueensa välipäivää pudutuspeleistä käymällä hammaslääkärissä.

34-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä kirjautti pudotuspelien avauskierroksella Vegas Golden Knightsia vastaan tilastoihin erikoisen maalin.

Pavelski sai avauserässä puolustaja Brent Burnsin siniviivalta lähettämän laukauksen suoraan leukaansa, josta peliväline kimposi nevadalaisjoukkueen verkkoon. Jenkki menetti tilanteessa myös muutaman hampaan.

Haipaitojen päävalmentaja Peter DeBoer ei kertonut joukkueen välipäivän harjoituksissa – normaaliin playoff-tyyliin – sen kummemmin Pavelskin tilanteesta todeten miehen olevan mitä todennäköisimmin kunnossa.

Hän kehui kuitenkin vuolaasti kipparin kipukynnystä.

– Todella kova kaveri, sai kiekon naamaansa tuolla lailla, eikä jäänyt tilanteessa makaamaan. Hän menetti ehkä yhden vaihdon erän lopussa ja pelasi sen jälkeen aivan normaalisti pelin loppuun. Ei ole kuin yksi sana tuolle: hän on soturi, DeBoer ylisti NBC Sportsille.

Sharksien ja Golden Knightsien pudotuspelisarja jatkuu varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa pelattavalla toisella osaottelulla. Voitot ovat Sharksille 1-0.

LUE MYÖS: Nyt on kova: NHL-tähti teki todella kivuliaan maalin, menetti samalla hampaitaan – ”Naama näyttää aivan Picasson maalaukselta”