Dallas Starsia kiusaa vanha mörkö – katkeaako tie NHL:n pudotuspeleissä tuttuun ongelmaan?

© Kuva: Getty Images

St. Louis Blues otti viime yönä toisen voittonsa Dallas Starsista. Nuottipaidat johtavat pudotuspelisarjaa nyt otteluvoitoin 2-1.

Kolmas ottelu ratkesi ennen kaikkea maalivahtipeliin. Ben Bishop on ollut joukkueensa kantavia voimia läpi kauden, mutta pudotuspeleissä hänen otteensa ovat ailahdelleet.

Erityisesti Bluesin voittomaali oli luvattoman helppo. Patrick Maroon viskasi kiekkoa maalille, mutta Bishop ei saanut pelivälinettä kiinni. Osuma oli selvästi yllätys kummallekin joukkueelle.

Maalivahtiongelmat ovat tulleet Dallasille pudotuspeleissä jo tutuiksi. Lähihistoriasta löytyy runsaasti rumia esimerkkejä, jolloin maalivahdin sulaminen kriittisessä paikassa on päättänyt koko kauden.

Kaikki alkoi vuonna 2014, jolloin Kari Lehtonen suli ratkaisuottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Suomalaisvahti päästi kaksi osumaa aivan loppuhetkillä, ja Anaheim marssi jatkoon.

Lehtosen aisapariksi hankittiin Antti Niemi. Kaksikon yhteinen historia on surullisen kuuluisa ja huipentui keväällä 2017 St. Louis Bluesia vastaan. Ottelusarja venyi seitsemänteen otteluun, ja hyvän kevään pelannut Lehtonen suli täydellisesti.

Voit katsoa Dallasin ja St. Louisin viime yön maalikoosteen alta.