Altavastaaja pakkovoiton edessä KHL:n kolmannessa finaalissa: ”Sen pitää onnistua ylivoimalla”

© Kuva: www.hawk.ru

TsSKA Moskova johtaa ottelusarjaa Avangard Omskia vastaan 2-0. KHL:n kolmas finaali pelataan keskiviikkona.

TsSKA voitti kaksi ensimmäistä peliä Moskovassa maalein 5-2 ja 3-0.

– TsSKA on nyt lähellä ensimmäistä Gagarin Cupin voittoa. Se on kolmen vuoden aikana päässyt kahdesti finaaliin, mutta ei ole tullut mestaruutta, toteaa SuomiKiekko-sivustolle komean pelaajauran tehnyt Janne Hauhtonen.

Kolmannessa finaalissa vaihdetaan pelipaikkaa ja Omsk saa vuorostaan kotiedun.

– Omskilla on nyt pakkovoiton paikka kotona. Jos se haluaa TsSKA:n voittaa, niin sen pitää onnistua ylivoimalla. Muuten TsSKA puolustaa niin tiiviisti, että vaikea on tehdä maalia. Heille tehdään keskimäärin vain 1,23 maalia per ottelu, Hauhtonen muistuttaa.

TsSKA pelasi vakuuttavan runkosarjan ja keräsi eniten pisteitä KHL:ssä. Pudotuspeleissä se on raivannut tieltään jo Omskia kovempia porukoita, kuten konferenssifinaaleissa SKA Pietarin.

– TsSKA on erittäin vaikeasti voitettava joukkue. Siellä on todella leveä materiaali ja puolustaa kurinalaisesti viisikkona. Maalilla Sorokin toimii viimeisenä lukkona yli 95 prosentin torjuntatarkkuudella, Hauhtonen listaa syitä TsSKA:n vahvuuteen.

Kolmas finaali mitellään keskiviikkona klo 19.30. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Joni Ahokas