Vuoden 2015 NHL:n varaustilaisuuden kolmantena pelaajana ennen tähtiä, kuten Mitch Marneria ja Mikko Rantasta huudettu kanadalaishyökkääjä Dylan Strome ei missään vaiheessa saanut peliään käyntiin miehen alunperin liigaan varanneessa Arizona Coyotesissa.

Arizonassa viettämänsä kahden ja puolen kauden aikana 48 pelissä vaivaiset 16 tehopistettä iskenyt superlupaus kaupattiinkin jo alkukaudella Chicago Blackhawksiin, jossa miehelle kaavailtiin roolia tämän juniorivuosien tutkaparin, Alex DeBrincatin rinnalla.

Yhteispeli on totisesti myös tuottanut tulosta, sillä OHL-seura Erie Ottersin historian tehokkain kaksikko on löytänyt välittömästi yhteispelin myös NHL:n puolella.

Strome on noussut Blackhawksissa välittömästi lähes piste per peli -tasolle 22-vuotiaan nakuteltua toistaiseksi pelaamissaan 48 pelissä 44 (14+30) tehopistettä. 21-vuotias DeBrincat puolestaan on naulannut toisella NHL-kaudellaa 71 otteluun 71 (38+33) tehopistettä.

Kaksikon toimiva kemia antaa Blackhawksille mahdollisuuden rakentaa kärkiketjun kapteeni Jonathan Toewsin ympärille, minkä lisäksi se voi kasata kolmannen tehonyrkin Patrick Kanen varaan.

Viiden ottelun voittoputkessa liitävä Blackhawks taistelee edelleen pudotuspelipaikasta – pitkälti nuoren tehokaksikkonsa ansiosta. Ero viimeistä villi kortti -paikkaa pitävään Arizona Coyotesiin on viisi pistettä. Joukkueella on vielä 11 runkosarjaottelua pelaamatta, joskin nykytahdilla sillä on kaikki saumat napata jossain vaiheessa kautta täysin utopistiselta vaikuttanut paikka kevään ratkaisupeleissä.

LUE MYÖS: Tiesitkö? Entinen NHL-peluri tekee huimaa jälkeä Suomen kakkosdivarissa