Ponnahduslauta NHL:ään? Liiga-taiturin otteet ällistyttävät Columbuksessa – ”Kehitys noussut pilviin”

© Kuva: Juha Tamminen
Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!

Ranskalaistaituri Alexandre Texier antaa loppukevään näyttöjä Pohjois-Amerikassa.

Nuori hyökkääjä ehti hurmata KalPan riveissä kahden kauden ajan. NHL-lupaus loisti Liigassa takoen varsinkin tällä kaudella aikuisten joukossa hurjat tehot. 55 pelissä tilille kertyi lukemat 14+27=41.

Lukemat ovat kovia nuorukaiselle, joka hyppäsi Suomeen viime kaudeksi. Sen myöntää myös Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen – kiekkopomo varasi ranskalaisen kesällä 2017 toisella kierroksella.

Kekäläinen on seurannut innolla Texierin kehitystä Suomessa. Liiga antaa hyökkääjälle hyvän ponnahduslaudan Pohjois-Amerikkaan.

– Hän on ylittänyt odotukset. Meistä tuntui, että luovuimme hyvästä lupauksesta, kun kauppasimme Keegan Kolesarin saadaksemme tämän varausvuoron. Hän pelasi hyvän ensimmäisen kauden 18-vuotiaana Liigassa – mutta sen jälkeen hän on vain kiihdyttänyt menoaan, Kekäläinen hehkuttaa NHL.comin sivuilla.

Texier iski jo vuosi sitten Liigassa kelpo tehot 13+9=22. Vaikka KalPan tämä kausi oli kokonaisuutena vaikea, loisti ranskalainen Sami Kapasen alaisuudessa.

– Hänen kehityksensä on noussut pilviin. Hänen alku kaudelle oli hidas olkapäävamman takia. Mutta sen jälkeen hän on pelannut melkein piste per peli -vauhtia. Se on vaikea temppu, Kekäläinen kehuu.

Texier on jättänyt jo Liigan taakseen. Seuraavaksi edessä on hyppy Columbuksen farmiin. Siellä tarkoitus on antaa näyttöjä pienessä kaukalossa.

– Hänen peliään on nautinto katsoa. Hän on valmis uuteen haasteeseen täällä, Kekäläinen ynnää.

Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!