Oletko ajatellut? Mikko Rantanen NHL:n eliittiä useamman vuoden – suomalainen pitelemätön supertähden kanssa

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Nathan MacKinnon ovat olleet etenkin tällä kaudella kivenkovassa iskussa. Avsin tähtikaksikko miehittää NHL:n pistepörssissä sijoja viisi ja kuusi, kun kummallakin on kasassa 81 pinnaa.

Pelaajilla on synkannut tosin jo pidempään erinomaisesti. Suomalaiskanadalainen kaksikko on nimittäin sarjan toiseksi tehokkain duo kaudesta 2016-17 lähtien, kun he ovat järjestäneet NHL:ssä 122 maalia.

Huomioithan, että oheinen twiitti on julkaistu ennen yön kierrosta.

Perjantaiyönä kärkipään pareista irti oli vain Edmonton Oilersin Connor McDavidLeon Draisaitl. Kummatkin ylsivät pisteille, mutta koska he eivät olleet mukana samassa maalissa, on kärjen järjestys edelleen sama. Kyseinen kaksikko johtaa Colorado-duoa siis osuman turvin.

Rantanen ja MacKinnon ovat luonnollisesti jättäneet huiman läjän tehomiehiä taakseen. Lähimmät kenties ”kovimman kategorian” pelaajat ovat dynastiajoukkue Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin ja Phil Kessel.

MacKinnonin tämän kauden saldo on 33+48 ja Rantasen 27+54. Colorado jatkaa pudotuspelitaisteluaan varhain lauantaiaamuna San Jose Sharksia vastaan.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Mikael Granlund palasi hulluun viikkoon – luotsi heitti arvionsa NHL:n suomalaistähdestä: ”Ratkaisupelaaja”

Taas helähti! Tulikuuma Aleksander Barkov kovemmassa vireessä kuin hetkeen – tätä ei ole nähty koko kaudella

NHL:ssä jättimäinen yllätys – yli 700 ottelun konkari loksautti leuat historiallisella tempulla

Vihjasiko Edmonton-pomo Jesse Puljujärven jatkosta? Kommentoi suomalaisen loukkaantumista