Mikael Granlundille lähipäivät ovat olleet taatusti sellaisia, jotka hän muistaa koko loppuelämänsä. Ensinnäkin hän vaihtoi Minnesota Wildin pelipaidat Nashville Predatorsiin, ja toisekseen suomalaisesta tuli isä. Sattuipa suomalaisella olemaan myös omat 27-vuotispäivät viime kuun lopulla.

– Ovathan nämä olleet aika poikkeukselliset pari päivää, kun poika syntyi, tuli treidi ja kaikkea. Kiirettä on pitänyt, Granlund sanoi ensimmäisissä Preds-treeneissä NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

– Mutta näin tämä joskus menee. Kotona kaikki voivat hyvin ja kaikki meni hienosti… Nyt pitää alkaa pelaamaan uusien kavereiden kanssa uudessa joukkueessa. On varmaan helpointa päästä eteenpäin niin, että menee vain ja pelaa. Olen tosi innoissani, kun olen nyt täällä.

NHL:ssä seitsemättä kauttaan pelaava suomalainen on tullut tutuksi nöyränä kahden suunnan pelaajana, joka on parilla viime kaudella kasvanut perusvarmaksi 60 pinnan takojaksi. Siltikin myös oma pää hoituu, ja esimerkiksi NHL:ssä 461 runkosarjapelin jälkeen tehotilasto näyttää lukemaa +32.

– Yritän tehdä kovasti töitä. Toivottavasti saan autettua ylivoimassakin. Kun hyppää askiin ja antaa kaikkensa, niin siitä se lähtee rullaamaan. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Odottavaisen oloinen on myös Predatorsin pääkäskijä Peter Laviolette.

– Huomaatte hänet varmasti. Enpä oikeastaan osaa sanoa sitä sen paremmin. Mikael on takonut pisteitä kahdella viime kaudella ja on 60 pisteen vauhdissa tälläkin kaudella. Hän on ratkaisupelaaja.

Nashvillellä on ainakin suomalaisten näkökulmasta edessään heti herkkupalat. Ensiksi se kohtaa viikonloppuna Patrik Laineen tähdittämän Winnipeg Jetsin ja perään, kuinkas ollakaan kuin Wildin kahdesti. Ensimmäinen on Predsin vieraspeli ja toinen kotiottelu.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Taas helähti! Tulikuuma Aleksander Barkov kovemmassa vireessä kuin hetkeen – tätä ei ole nähty koko kaudella

NHL:ssä jättimäinen yllätys – yli 700 ottelun konkari loksautti leuat historiallisella tempulla

Vihjasiko Edmonton-pomo Jesse Puljujärven jatkosta? Kommentoi suomalaisen loukkaantumista