Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven vaikea kausi päättyi lonkkaleikkaukseen, joka pitää miehen sairaslomalla seuraavat kuukaudet.

Joukkueen virkaatekevä GM Keith Gretzky kommentoi 20-vuotiaan laitahyökkääjän loukkaantumista seuran nettisivuilla.

– Vamma on vaivannut häntä jo jonkin aikaa. Harkittuamme asiaa Jessen, hänen agenttinsa ja lääkäreidemme kanssa, mielestämme paras ratkaisu oli mennä leikkaukseen ja olla sivussa loppukausi, Gretzky kommentoi.

Vielä ilman jatkosopimusta olevan Puljujärven arveltiin siirtyvän toisaalle NHL:n siirtotakarajalla, mutta kauppaa ei koskaan kuulunut huhuista huolimatta. Gretzkyn puheet voidaankin tulkita seuran haluna sorvata jatkopahvi entiselle kärkivaraukselleen.

– Odotamme Jessen kuntouttavan itseään, harjoittelevan hyvin läpi kesän ja olevan 100-prosenttisessa kunnossa harjoitusleirin käynnistyessä syyskuussa, seurapomo kommentoi paljon puhuvaan sävyyn.

Entisen nelosvarauksen ura Oilersissa on ollut kaikkea muuta kuin odotetunlaista nousukiitoa. Tämän kauden saldoksi jäi lopulta 46 NHL-ottelua ja 9 (4+5) tehopistettä. Kolmen kauden aikana miehellä on tilillään yhteensä 139 NHL-ottelua ja 37 (17+20) pistettä.