NHL:ssä viime vuosina pääasiassa kaukana menestyksestä kyntäneellä Edmonton Oilersilla taitaa sittenkin olla tulevaisuus, jos on katsominen farmipoppoo Bakersfield Condorsin jyräämistä. Se on voittanut AHL:ssä 20 edellisestä pelistään mielipuolisesti 19. Joukkueella on kymmenen ottelun vieraspelivoittoputki.

Suomalaisittain mielenkiintoinen nimi on Jesse Puljujärven kanssa NHL-paikasta aikoinaan vääntänyt Kailer Yamamoto (arkistokuvassa). Hän on nakuttanut yhdeksässä edellisessä kamppailussa huikeat kuusi maalia ja kaikkiaan tehot 6+2=8.

Kuten oheinen twiitti todistaa, on joukkueesta noussut pinnalle muitakin tähtiyksilöitä.

Bob Stauffer

@Bob_Stauffer
The @Condors win for the 19th time in 20 games with an 8-4 win in San Jose. Have now won 10 straight road games.
Oilers prospects:
Tyler Benson 1-0-1 now has 5-8-13 last 11GP
Kailer Yamamoto 1-1-2, has 6-2-8 last 9GP
Cooper Marody 0-2-2, has 4-9-13 last 11 GP

Bakersfieldin vire tulee otolliseen saumaan, kun Oilers on ollut jo vuosien ajan NHL:ssä omanlainen sylkykuppi. Se ei ole lähivuosina saanut käytännössä mitään aikaiseksi, vaikka joukkue on päässyt useampanakin kesänä nauttimaan NHL:n kärkipään varausvuoroista.

Viime juhannuksena se nappasi Evan Bouchardin kymmenentenä ja kesällä 2016 haaviin tarttui Puljujärvi neljäntenä. Vuonna 2015 Oilers toki osui kultasuoneen sen napatessa Connor McDavidin ykkösenä ja vuotta aiemmin Leon Draisaitlin kolmantena. Kesän 2013 seiskavaraus Darnell Nurse ei puolestaan ole osoittautunut miksikään sateentekijäksi.

Hyviä aihioita menestykselle, jota ei kuitenkaan ole häävisti tullut.