NHL tiedotti torstaina vuoden 2019 Global Series-otteluissa pelaavat joukkueet.

Eurooppaan tulevan kautensa aloittamaan saapuvat Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks, Philadelphia Flyers ja Tampa Bay Lightning.

Flyersille kyseessä on ensimmäinen kerta, kun se aloittaa runkosarjan vanhalla mantereella, muille joukkueille tilanne on jo entuudestaan tuttu.

Blackhawks kohtasi Florida Panthersin kahdessa NHL Premiere -ottelussa Helsingissä vuonna 2009. Sabres puolestaan voitti Anaheim Ducksin Helsingissä ja Los Angeles Kingsin Berliinissä vuonna 2011. Lightning hävisi Prahassa pelatut kaksi NHL Premiere -ottelua New York Rangersille vuonna 2008.

Blackhawks ja Flyers pelaavat aluksi harjoitusottelut Saksassa ja Sveitsissä.

2019 NHL Global Series Challenge -nimellä kulkevissa otteluissa Blackhawks kohtaa 29.syyskuuta Berliinissä Eisbären Berlinin ja Flyers puolestaan Lausenne HC:n 30.syyskuuta Lausannessa.

Näiden kamppailujen jälkeen Blackhawks ja Flyers kohtaavat runkosarjan avausottelussa perjantaina 4. lokakuuta Tshekin Prahassa.

Sabres ja Lightning kohtaavat puolestaan Ruotsissa kahdessa runkosarjaottelussa, jotka pelataan Tukholmassa perjantaina 8. ja lauantaina 9. marraskuuta.

Tällä hetkellä todennäköisimmät otteluissa nähtävät suomalaiset ovat Buffalo Sabres-puolustaja Rasmus Ristolainen (arkistokuvassa) ja Chicago Blackhawksin tulokaspakki Henri Jokiharju.

Syksyllä pelattavien otteluiden myötä NHL:n runkosarjaa pelataan Euroopassa jo kolmannella peräkkäisellä ja kaikkiaan kahdeksannella kaudella.

Otteluiden liput tulevat myyntiin 27.maaliskuuta.

Lähde: nhl.com