Minnesota Wild on vuosien ajan pitänyt joukkueensa ytimen lähes muuttumattomana. Menestystä ei ole kuitenkaan tullut, vaan seura on keväästä toiseen lentänyt pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ulos.

Tällä kaudella vanhaa sapluunaa lähdettiin viimein uudistamaan isommalla kädellä. Joukkueesta kaupattiin pois Charlie Coyle, jolla on allaan vaikea kausi. Myös Mikael Granlund sai luvan lähteä. Tilalle seura hankki markkinoilta Ryan Donaton sekä Kevin Fialan.

Granlundin kauppaaminen Fialaan herätti runsaasti ihmetystä kiekkofaneissa. Sveitsiläishyökkääjä ei ole vielä näyttänyt mitään erikoista lyhyen NHL-uransa aikana, mutta 22-vuotiaalla pelurilla käyrä osoittaa ylöspäin.

Donaton sen sijaan on ollut varsinainen kultakimpale. 15 ensimmäisessä pelissään sen jälkeen, kun hänet kaupattiin, jenkkihyökkääjä paukutti tehot 4+11. Alkukaudella hän pelasi 34 NHL-ottelua Boston Bruinsissa tehoin 6+3.

Coylen menettäminen ei ole ollut kummoinenkaan isku. Kokenut hyökkääjä on saanut uralleen hitaan startin Bostonissa, ja hän on tehnyt kolme tehopistettä 14 otteluun.