Mikko Rantanen ikäluokkansa parhaita maailmassa? Vain toinen pelaaja pystynyt samaan temppuun

© Kuva: Getty Images

Mikko Rantanen on kiistatta NHL:n parhaimpia suomalaispelaajia tällä hetkellä. Hän johtaa suomalaispistepörssiä tehoilla 28+54=82. Etumatkaa kakkosena olevaan Sebastian Ahoon on yhdeksän tehopisteen verran.

Rantanen ei ole kuitenkaan poikkeuksellinen ainoastaan suomalaisten kategoriassa. Hän on kolme vuotta kestäneen tulokassopimuksensa aikana rikkonut 80 tehopisteen rajan kahdesti. Saavutus on hyvin harvinainen.

Samasta ikäryhmästä samaan on pystynyt ainoastaan supertähti Connor McDavid. Ennen heitä vastaavaan ylsi viimeksi Steven Stamkos aiemmalla vuosikymmenellä.

Jokaisesta ikäryhmästä vain paras aines pystyy samaan saavutukseen. Kahdesti 80 tehopisteen rajan ylittämiseen ovat viimeksi pystyneet: Sidney CrosbyJevgeni MalkinAleksandr Ovetshkin, Stamkos ja McDavid.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?