Liigan kohutapaus puhuttaa yhä: Tähti armahdettiin, seuraukset karut – ”Tuomarilta ja kurinpidolta iso virhe”

© Kuva: Juha Tamminen
Jättikerroin 50,00 Teemu Pukin maalille

Liigan pudotuspeleistä todennäköisesti ulos jäävä kouvolalainen KooKoo tiedotti nettisivuillaan yhdestä sarjakauden puhuttavimmista tapauksesta. Kyseessä on Malte Strömwallin itsetyydytykseen viitannut käden liike joulun alla pelatussa Pelicans-ottelussa.

Sarjan tähtipelaaja sai tuolloin yhden ottelun kakun. Nyt KooKoo kuitenkin viesti, että urheilun oikeusturvalautakunta on kumonnut sen sekä tämän aiheuttamat muut kurinpitoseuraamukset.

– Olemme tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Toivottavasti Liiga ja kurinpito tarkastelevat omaa toimintaansa kriittisesti, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen heitti jutun mukaan.

KooKoo teki heti tapauksen jälkeen selväksi, ettei tuomio ja perustelut miellyttäneet joukkueen leirissä. Ulosajo perustui linjatuomarin olettamukseen, jota Liigan kurinpitodelegaatio asettui tukemaan.

– Koimme, että meidän täytyy puolustaa pelaajaamme ja sen vuoksi valitimme urheilun oikeusturvalautakuntaan, urheilujohtaja Kultanen valotti.

Strömwall ei taatusti hyötynyt turhan oloisesta kakusta saatika sen tuomasta kohusta millään tavalla. Lisäksi KooKoo menetti tärkeän palasen karuun aikaan, kun joukkue taisteli syksyllä jopa pudotuspelien 1. kierroksen paikasta. On vain arvoitus, missä kouvolalaiset olisivat nyt ilman tapausta.

– Pelaaja lynkattiin ja hänen nimensä tahrattiin aiheettomasti. Tehokkain pelaajamme oli kauden kriittisimmillä vaiheilla viisi erää pois kokoonpanostamme. En väitä, että olisimme nyt erilaisessa tilanteessa sarjataulukossa, mutta joka tapauksessa se oli tuomarilta ja kurinpidolta iso virhe.

Ruotsalainen kultakuuppa oli itsekin pettynyt tapaukseen jo sen sattuessa.

– Minut ymmärrettiin täysin väärin. Heilutin kättäni vain, koska siihen huidottiin. En ikinä tekisi mitään sellaista, mistä minua syytetään.

Liigakausi jatkuu perjantaina kello 18.30 alkavalla kierroksella.

LUE TAPAUKSESTA MYÖS:
Käsimerkit toivat pelikieltoa myös Ruotsissa – Suomalaismaalivahdin vihjauksia ei painettu villaisella!

Liigajoukkue ei sulata masturbointi-pelikieltoa: ”Konsultoimme asiasta vielä yhtiömme lakimiestä”

Kaikki irti kohutapauksesta! Liigajoukkue revittelee somessa tähtihyökkääjänsä pelikiellosta – ”Toivomme, että yleisö ei vilkuta pelaajille”

Entinen liigatähti puolustaa rivosta käsieleestä tuomittua ruotsalaishyökkääjää: ”Älä edes murehdi tuota roskaa”

Liigatähden ”masturbointiele” etenee kurinpidon käsittelyyn – katso video tilanteesta

Jättikerroin 50,00 Teemu Pukin maalille