Kärppien pelipaidat eivät mitään Keski-Euroopan asujen rinnalla! Katso kuvat mainoshirmuista

© Kuva: Juha Tamminen

Viime päivinä Kärppien pelipaitojen runsaat mainosmäärät ovat herättäneet runsaasti keskustelua. Puheen aiheen pisti vauhdilla käyntiin Telian Liiga-studion asiantuntija Ismo Lehkonen.

– Kärpätkin tekee niin saatanan isoa tiliä, että mua oksettaa noi niiden joulukuusipaidat. Jumalauta, että siinä on mainosta. Onko se saatana noin persaukista toimintaa, että täytyy myydä pikkumainoksia, että saa kympin sieltä täältä, Lehkonen tykitti.

Kärppien pelipaidoissa ei kuitenkaan ole mitään erikoista, kun niitä vertaa Keski-Euroopan kiekkosarjoihin. Tshekissä ja Sveitsissä on aivan tavallista, että sponsorifirmojen logot ovat paidassa yhtä isolla kuin seurankin. Yhtenäistä värimaailmaakaan ei turhemmin stressata, vaan mainokset loistavat kirkkaina läikkinä.

Voit katsoa alta esimerkit tshekkiläisestä Kometa Brnosta ja sveitsiläisestä Rapperswil-Jona Lakersista.