Harvoinpa sitä pitää todeta, että Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on ollut yksi joukkueensa kokonaisvaltaisesti huonoimmista pelaajista. Nyt niin voi kuitenkin sanoa, valitettavasti. Suomalaissentteri jäi peräti viisi astetta pakkaselle tehotilastossa, kun Canes kyykkäsi Winnipeg Jets -pelissä 1-8-tappioon.

Peli oli Aholta – ja tietysti myös Carolinalta kokonaisuudessaan – nolo pohjanoteeraus. Koskaan aiemmin suomalaisen tehotilasto ei ole painunut -5:een yhdessä ottelussa. Joskus Aho on joutunut katselemaan lukemaa -3.

Kuvaavaa on se, että vain ketjukaveri Nino Niederreiterin tehotilasto oli vieläkin huonompi -6. Kuten jääkiekon seuraajat tietävät, eivät tällaiset lukemat tule pelkästään esimerkiksi huonon onnen seurauksena.

Ottelun muista suomalaisista Carolinan Saku Mäenalanen jäi pisteittä ja keräsi seitsemän maalin tappiossa tehotilastoon jollain ihmeen tavalla lukeman +1. Jetsin Patrik Laine syötti yhden maalin, Sami Niku jäi pisteittä. Winnipeg-duosta kummankin tehotilasto näytti Mäenalasen tavoin numeroa +1.

Kamppailun maalikoosteen ja tarkemmat tilastot näet täältä.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
NHL:n kuumimman pistelingon hirmuvire jatkuu: Aleksander Barkov iski uransa ennätyspisteet!