Kun Winnipeg Jetsin Patrik Laine, 20, iski Minnesota Wildia vastaan 2-3-tappioon päättyneessä pelissä yhden maalin ja kaikkiaan tehot 1+1, nosti suomalainen kauden pistesaldonsa jo lukemiin 29+13=42.

Maalilingon reilut kaksi ja puoli kautta kestäneen NHL-uran yhteissaldo 218 runkosarjan mittelössä on 109+67=176. Tuo maalimäärä on historiallisen komeaa valuuttaa alle 21-vuotiaiden pelaajien keskuudessa.

Se on nimittäin peräti viidenneksi eniten koko sarjassa kautta historian kyseisessä ikäluokassa. Laine passitti Los Angeles Kingsissä tätä nykyä hyökkäävän Ilja Kovaltshukin kuudenneksi.

StatsCentre

@StatsCentre
Before an ugly finish cost the #NHLJets a win vs the Wild on Tuesday, Patrik Laine scored another in his recent awakening from a lengthy goal drought. With it, he's now 5th on a legendary list

Seuraavaksi Laine yrittää kiriä Tampa Bay Lightningin Steven Stamkosin ohi (114). Tuo ja periaatteessa jopa Dale Hawerchukin (122) kiinniottaminen ovat mahdollista. Kärkikaksikko on Wayne Gretzky (167) – Jimmy Carson (141) täysin hävyttömillä maalimäärillä.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Nyt helpottaa? Maaleja liukuhihnalta, Patrik Laine koko kautta tuijottamalla poikkeuksellisen kovassa tikissä

Aleksander Barkov jatkaa tulikuumana: ”Yhdellä sanalla: supertähti!”

Oho! Sebastian Aho vastannut jo nuorena NHL:ssä huutoon loistavasti – tehopelaaja teki historiaa

Carolinan suomalaiskolmikko pisteille – Teuvo Teräväinen iski hirmutehot 1+3! Katso ottelun huippuhetket täältä