Kärpät porskuttaa Liigan runkosarjassa ylivoimaisessa 23 pisteen johdossa ja valmistautuu jo pikkuhiljaa pudotuspeleihin selvänä ennakkosuosikkina.

Voisikin kuvitella kaiken olevan oululaisseuran kannattajilla enemmän kuin hyvin.

Kärppien faniryhmä Poromafian sunnuntai-iltana somekanavissaan julkaisema tiedote kertoo kuitenkin toista.

Ryhmän edustajat kävivät yhdessä toisen kannattajayhdistyksen, Kärppäkannattajien, kanssa keskustelemassa Liiga-joukkueen johdon kanssa kannattajakatsomon tulevaisuudesta.

Kannattajakatsomolle on tiedotteen mukaan yritetty jo vuosikausia löytää parempi paikka Raksilan jäähallin päädystä, jolloin kannattajatoiminta voisi edelleen kasvaa ja kehittyä nykyisestä.

Kärppien johto ei tiedotteen mukaan keskustelussa lämmennyt muutoksille perustellen kantaansa taloudellisilla seikoilla. Seura ei halua tehdä sijoituksia, jotka se näkee tappiollisina. Poromafia taas haluaa vedota myös muihin seikkoihin.

– Haluamme luonnollisesti, että seuramme voi hyvin myös taloudellisesti, mutta samalla olemme huolissamme seurakulttuurista ja hallin tunnelmasta. Ne ovat asioita, joita ei rahassa voi mitata. Kannattajajoukko haluaisi kasvaa ja luoda tunnelmaa, mutta siihen ei anneta puitteita eikä seurajohdon tukea, faniryhmä toteaa.

Ryhmä myös katsoo, ettei uudistettu kannattajakatsomo olisi lyhyen tähtäminen kuluerä, vaan investointi Kärppien tulevaisuuteen.

Vääntö asiasta ei ole fanien mukaan vielä ohi.

– Seurajohto on jättänyt huomioimatta kannattajien tahtotilan kohta 10 vuotta. Emme aio luopua ajamasta kannattajakatsomon olosuhteiden parantamista. Ryhdymme mahdollisesti lähitulevaisuudessa toimenpiteisiin, joilla haluamme tuoda ilmi kannattajakatsomon merkityksen koko ottelutapahtumalle.

PM07

@Poromafia
Tiedote ajamastamme kannattajakatsomon olosuhteiden parantamisesta. Teksti luettavissa kokonaisuudessaan myös Facebookissa.

#kärpät