Jokerit-hyökkääjä yllättää – olisi valmis pelaamaan pudotuspelit ilmaiseksi!

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokereiden pitkä KHL-kausi huipentuu maanantaina alkaviin pudotuspeleihin.

Helsinkiläisjoukkueen romuluisella hyökkääjällä Jesse Joensuulla on takanaan hieno sesonki, jolla hän nakutteli oman piste-ennätyksensä itäliigassa. 60 ottelussa saldo oli lopulta 19+18=37.

31-vuotias Joensuu ei kuitenkaan enää menneitä mieti, vaan fokus vaikuttaa olevan jo tiukasti ottelusarjassa Moskovan Dynamoa vastaan.

Kokenut hyökkääjä kuvaa pudotuspelien merkitystä pelaajalle myös mielenkiintoisella tavalla.

– Tämä voi olla vähän liiankin rehellistä, mutta mielestäni runkosarjasta pelaaja tarvitsee palkkaa, pudotuspeleistä taas ei, Joensuu toteaa Jokereiden nettisivulla ja jatkaa:

– Se kipinä, joka on alun perin ollut urheiluun, tulee playoffseissa takaisin. Runkosarjassa tämä ei ole itsestäänselvyys, kun taas pudotuspeleissä voittaminen on niin valtavan tärkeää ja siitä nauttii suurenmoisesti. Toisaalta taas tappiot tuntuvat todella raskailta. Se tunneskaala on urheilua parhaimmillaan.

Jokereilla on edessään haastava urakka kaataa ensimmäisellä kierroksella vastaan tuleva moskovalaisryhmä, sillä Dynamo on voittanut helsinkiläiset peräti 11:ssä kaksikon viimeisimmässä kohtaamisessa.

Playoff-sarjan ensimmäinen kamppailu käynnistyy maanantaina kello 18.30. Jatkoon pääsemiseen vaaditaan yhteensä neljä voittoa.