Tärkeä palanen! Häntäpäässä oleva liigajoukkue ja hyökkääjä sopimukseen – ”Yksi parhaita maalineduspelaajia”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa pudotuspelipaikoista kynsin ja hampain vääntävä KalPa tiedotti nettisivuillaan maanantaina tehneensä hyökkääjä Kai Kantolan, 31, kanssa kautta 2019-20 koskevan jatkosopimuksen.

Hyökkääjä on pelannut kuopiolaismiehistössä syksystä 2017 lähtien. Kanadassa syntynyt, suomalais-yhdysvaltalainen Kantola on pelannut Liigaa yhteensä yhdeksällä kaudella myös Ilveksessä, Bluesissa, KooKoossa ja HIFK:ssa.

Tuoreen jatkosopimuksen rustaaja kuntoutuu joulun pyhien ja uudenvuodenaaton välisenä aikana pelatun Spengler Cupin loukkaantumisestaan. Ennen loukkaantumista Kantola ehti viimeistellä 29 ottelussa tehot 6+13=19.

– Kantola on tärkeä pala meidän ensi kauden joukkuettamme. ’Kaitsu’ pelaa tilanteet loppuun asti ja tuo nuoren joukkueen arkeen arvokasta kokemusta ja esimerkkiä päivittäisestä työstä, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo.

– Oikealta ampuvana pelaajana hän tuo vaihtoehtoja joukkueen hyökkäyspelaamiseen ja Kantola on yksi Liigan parhaita maalineduspelaajia.

KalPa keikkuu Liigassa 12:ntena, viiden pinnan päässä viimeisestä jatkopaikasta.