Kun vuosi vaihtui ja kevät lähenee todenteolla, on yksi kiekkomaailman puhuttavimpia aiheita lähestyvien ”isojen pelien” lisäksi hiljalleen myös NHL:n varaustilaisuus. NHL:ään ensi kesänä ykkösenä varataan hyvin todennäköisesti joko USAn Jack Hughes tai Suomelle nuorten MM-kultaa vastikään ratkaissut Kaapo Kakko.

Esimerkiksi Leijonat.com kirjoitti jutussaan (lue alkuperäinen täältä), että alle 20-vuotiaiden kisoissa seitsemässä ottelussa tehot 2+3=5 nakuttanut ja ratkaisumaalin finaalissa survonut Kakko olisi kenties jopa Hughesia valmiimpi paketti taalajäille monien asiantuntijoiden papereissa.

FOX Sportsin arvostettu toimittaja Andy Strickland oli ottanut asiaan kantaa Twitter-tilillään jossain määrin sillä lailla, että Kakon asetelmat tosiaan ovat nousussa. Tuon pystyi päättelemään Twiitistä rivien välistä.

Toimittajan mielestä yksi lisävuosi Yhdysvaltain junnuliigassa tekisi hyvää alle 180-senttiselle Hughesille.

– Uskotaan yhä vahvemmin, että oletettu ykkösvaraus Jack Hughes ei ehkä olekaan valmis pelaamaan NHL:ssä ensi kaudella. Monet uskovat, että toinen vuosi auttaisi häntä tulemaan vahvemmaksi ja voisi valmistaa häntä.

Kakko on kurmottanut jenkkiä lähikuukausina nyt oikein urakalla. TPS-hyökkääjän saldo MM-kisoissa oli siis jo mainittu 2+3=5, kun Hughes iski samalla vaisut tehot 0+4=4.

Lisäksi kaksikko kohtasi U20-finaalin lisäksi myös viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-finaalissa, jossa siinäkin Hughes ja Yhdysvallat jäivät nuolemaan näppejään kultaa huuhtoneiden suomalaisten takia.

Kaiken kruununa Kakko tietysti ratkaisi finaaleista tuoreimman, eli loppiaisena pelatun alle 20-vuotiaiden MM-loppuottelun.

Pelaajan mahdollisuuksia ykkösvaraukseksi on arveltu mm. hänen todella heikon kielipäänsä takia. Kaukalossa Kakon tekeminen puolestaan on ollut vakuuttavaa.

LUE MYÖS:
Pahus vieköön! Tähänkö unelma historiallisesta Suomen ykkösvarauksesta kaatuu? Yle Urheilu: Luotsi kommentoi