Suomalaisselostaja vertasi Eeli Tolvasta ja Kristian Vesalaista – nosti tylysti ison eron esiin: ”Pelinopeus ei ole vaadittavalla tasolla”

© Kuva: Leijonat.fi

Helsingin Jokerit sai kokea sunnuntaina Pietarin SKA:n paremmuuden tällä kaudella toistamiseen kotikentällä. Alku oli Jokereilta vahva, mutta sen kestettyään vieraat veivät pelin mennessään lukemin 4-1.

Tiistaina edessä on uusi haaste. Läntisen konferenssin viidentenä 12 pistettä Jokereita jäljessä oleva Dynamo Moskova saapuu Helsinkiin. SKA-otteluun nähden kehitystä kaivataan maalivahtipeliin ja henkiseen kestävyyteen. Pietarilaisten neljäs osuma toisen erän alussa vei silmiinpistävästi helsinkiläisten uskon omaan tekemiseen.

Yksi valokeilassa oleva yksilö jokerileirissä on kultaa voittaneesta alle 20-vuotiaiden MM-joukkueesta kieltäytynyt Kristian Vesalainen. 19-vuotias hyökkääjä on pelannut Jokereissa 15 ottelua tehoilla 4+7.

Jokerien otteita KHL:ssä tarkasti seuraava Viasatin selostaja Antti Mäkinen on tehnyt havaintoja Vesalaisen pelaamisesta.

– Kristian Vesalaisella on viidellä viittä vastaan pelattaessa paljon kehitettävää. Erikoistilanteissa hänellä on kyky ratkaista, siinä hän on hyvä. Tasaviisikoin peli kuitenkin liian usein pysähtyy hänen saadessaan kiekon. Tämä tarkoittaa siis sitä, että pelaajan pelinopeus ei ole vaadittavalla tasolla, Mäkinen analysoi SuomiKiekko-sivustolle.

Mainitut asiat ovat Mäkisen mukaan johtaneet Vesalaisen kohdalla ketjusta toiseen pomppimiseen.

– Paikkaa ei löytynyt oikein Brian O’Neillin ja John Normanin ketjusta ja Sibir-ottelussa hänet vaihdettiin pois Sakari Mannisen ja Nicklas Jensenin viereltä.

SKA-ottelussa nuorukainen nähtiin jälleen Mannisen ja Jensenin rinnalla.

Vesalaista on verrattu Jokereissa viime kaudella pelanneeseen toiseen huippulahjakkuuteen Eeli Tolvaseen. Tuore nuorten maailmanmestari on kuitenkin toistaiseksi kokonaisvaltaisessa pelissä Vesalaista edellä.

– Vertauskohta on sikäli oikea, että Tolvanen oli tasaviisikoin pelatessa vaarallinen ja peli ei koskaan pysähtynyt häneen. Tällä hetkellä Vesalaisen koskettaessa kiekkoa hyökkäysalueella tai keskialueella, peli pysähtyy. Tätä seuraa luovutuskiekko tai kiekonmenetys, Mäkinen päättää.

Jokerit kohtaa Dynamo Moskovan tiistaina Helsingissä kello 18:30 alkaen. Suora lähetys ottelusta Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa alkaa ennakkostudiolla klo 18.00.

Anssi Shemeikk