Suomalaisen kiekon seuraavat timantit? Mestiksessä ällistyttävä suoritus: ”Pelaa aivan mielettömän passin!

SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Mestiksen runkosarjan voitosta kamppaileva LeKi iski perjantaina suhteellisen näyttävän osuman nuorten tähtiensä Kristian Tanuksen (2000) ja Patrik Puistolan (2001) johdolla vierasottelussa Kiekko-Vantaata vastaan.

Ensiksi mainittu kultakypärä teki ällistyttävän esityön maalin takana suojaten pikkumustaa, ja kun samaan aikaan parhaalle tekosektorille rynninyt Puistola sai kiekon lapaansa, oli loppu pelkkää hehkutusta – täysin ansaitusti.

– Katsokaa nyt näitä nuorukaisia jukoliste! Uskomaton osuma! 18-vuotiaat painavat sellaista näytöstä Vantaalla, että oksat pois! Mestiksen Twitter-tilillä hehkutettiin.

– Tanus pelaa loistavasti, pelaa aivan mielettömän passin! Elisa Viihteen selostaja Mikko Mannonen puolestaan ylisti pyörähdysliikkeen päätteeksi lähtenyttä alustusta.

– Aivan käsittämätön syöttö, hän jatkoi.

Kyseinen kaksikko tuonee iloa joskus tulevaisuudessa muuallekin kuin Lempäälään. LeKissä tällä kaudella 30 ottelussa tehot 13+26=39 kiskonut Tanus on kuulunut nuorten maajoukkueisiin jo pidemmän aikaa ja lisäksi hän on jo alle 18-vuotiaiden maailmanmestari.

Vuotta nuorempi Puistola on myös nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo. Maailmanmestaripakki Pasi Puistolan poika on pelannut jo Liigassa 16 ottelua tehoin 0+1=1, Mestiksen tämän kauden saldo sen sijaan on 15 pelin jälkeen 11+5=16.

Mestiksessä pelataan lauantaina viiden ottelun kierros kello 17 alkaen.

Miska Miettinen

SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!