Pysäyttävä esimerkki: Saku Koivu ei unohdu Montrealissa – ”Joka ikinen kerta”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensissa 1995-2009 pelannutta Saku Koivua ei totisesti olla kaupungissa unohdettu.

Syksyllä 1999 ensimmäisenä eurooppalaisena ”Habsin” kapteeniksi valitun Koivun suuresta suosiosta kiekkohullussa kaupungissa kertoo The Athleticin Canadiensia seuraavan toimittaja Arpon Basun Twitterissä paljastama esimerkki.

– Jokaisessa kotiottelussa Saku Koivu ilmestyy viimeisenä tulostaululle päättäen videon, jossa entiset pelaajat kertovat millaista oli pelata Canadiensille. Jokaisessa ottelussa hän saa suosionosoitukset. Joka ikinen kerta, Basu hehkuttaa julkaisussaan.

Vaikka yhdeksän kautta montrealilaisjoukkueen kapteenina toiminut Koivu ei onnistunut tuomaan kaupunkiin himoittua Stanley Cup-pokaalia, on hän selvästi tehnyt muulla tavoin lähtemättömän vaikutuksen.