Paina nämä nimet mieleesi – tässä 10 kirkkainta jo NHL:ään varattua tulevaisuuden tähtipelaajaa? Mukana suomalaisväriä!

© Kuva: Leijonat.fi

Jääkiekkofanit pääsivät jälleen vuodenvaihteessa näkemään läheltä tulevaisuuden NHL-tähtien esiinmarssia kansainvälisille areenoilla alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Mukana oli useita NHL:ään jo varattuja ja siellä debytoineitakin pelimiehiä, mutta suurella osalla pelit jatkuvat vielä tällä kaudella junnuliigoissa. The Athletic -sivusto listasi 10 potentiaalisinta jo NHL-varauksen saanutta tulevaisuuden supertähteä. Joukossa myös suomalaisväriä!

1. Quinn Hughes, puolustaja, Vancouver

Vain 178-senttinen puolustaja omaa loistavat kiekonkäsittelytaidot sekä nopeusominaisuudet. Rohkeasti hyökkäyksiä tukevan puolustajan on jatkossa karsittava pois turhat kiekonmenetykset. Viime kesän 7. varaus tulee olemaan Canucksin johtava puolustaja tulevaisuudessa.

2. Martin Necas, keskushyökkääjä, Carolina

Heikot junnujen MM-kisat pelannut tshekkisentteri omaa hyvän pelikäsityksen, minkä lisäksi nyky-NHL:ssä vaadittavaa nopeutta ja taitoa löytyy yllin kyllin. Sebastian Aho saanee AHL:ssä lähes piste per peli tahtia tehoja iskevästä Necasista luotettavan kakkossentterin lähitulevaisuudessa.

3. Owen Tippett, laitahyökkääjä, Florida

Kanukkilaituri pelasi vahvat U20-kisat. Taituri tekee kentällä ratkaisuja, joita useat eivät keksisi edes yrittää. Laitahyökkääjän liikkuminen kentällä muistuttaa tanssia, joskin pelintekotaidot ovat vieläkin huimaavammat. Omaa myös loistavan laukauksen.

4. Filip Zadina, laitahyökkääjä, Detroit

Tshekkihyökkääjän U20-kisat menivät odotuksia huomattavasti heikommin. Miehen pelinlukutaito on kuitenkin kehittynyt tällä kaudella, minkä lisäksi maalintekopotentiaali on ilmeinen. Kasvaminen NHL-tasolle vienee kuitenkin vielä hetken.

5. Barrett Hayton, keskushyökkääjä, Arizona

Pelintekijänä yksi U20-kisojen parhaimmistoa. Loistava kahden suunnan sentteri. Hitaanpuoleinen luistelija, joskin on kehittynyt tuolla osa-alueella viime vuodesta.

6. Jordan Kyrou, laitahyökkääjä, St. Louis

20-vuotias laituri valittiin juuri AHL:n tähdistöotteluun. 12 ottelua NHL:ssä pelannut nuorukainen on iskenyt AHL:ssä tehoja lähes piste per peli tahtiin. Loistava luistelija ja vahva hyökkäyspään talentti. Toistaiseksi liian pehmeä NHL-kaukaloihin.

7. Grigori Denisenko, laitahyökkääjä, Florida

U20-kisojen kenties paras pelaaja iski seitsemään peliin tehot 4+5=9. Pienikokoinen laituri on varustettu mahtavilla käsillä sekä upealla pelinlukutaidolla. Pelaa tällä kaudella KHL:n Jaroslavlissa.

8. Rasmus Kupari, keskushyökkääjä, Los Angeles

Kärppien luottosentteri tulee myös jenkkimedioiden arvioiden mukaan olemaan yksi Kingsin kulmapalasista tulevaisuudessa. Kookas sentteri omaa tarvittavan nopeuden ja kädet. Pelikäsityksessä vielä hieman puutteita.

9. Cody Glass, keskushyökkääjä, Vegas

Kanadan ykkössentteri puolivälierätappioon päättyneissä U20-kisoissa. Loistava pelintekijä ja ylivoiman moottori. Tarkat ja oikein ajoitetut syötöt. Älykäs hyökkääjä, joka näkee tilanteet muita pelaajia pidemmälle.

10. Cale Makar, puolustaja, Colorado

Pohjois-Amerikan junnuliigojen parhaita puolustajia tällä kaudella. Yksi parhaista kiekon alueelle tuojista, joka omaa upeat kädet. Pieni koko rajoittaa oman pään pelaamista. Vuoden 2017 4. varaus tulee olemaan tulevina vuosina iso hyökkäyspään ase Avalanchen takalinjoilla.

LUE MYÖS: Hurja nimilista! Arvio: Tällä kokoonpanolla Leijonat lähtee World Cupiin – useita huippunimiä jää sivuun


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!