Nuorten MM-kisojen finaaliin yltäneen Suomen parhaiksi pelaajiksi turnauksessa on valittu maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen, jutun kuvassa oleva puolustaja Henri Jokiharju ja komeasti käytännössä pelistä toiseen loistavasti suorittanut hyökkääjä Aarne Talvitie.

Buffalo Sabresin juhannuksena 2017 kakkoskierroksella nappaama Luukkonen on pysäytellyt pikkumustia MM-jäillä peräti 93,28 prosentin varmuudella. Suomalaislupaus otti etenkin Kanadaa vastaan käydyssä puolivälieräpelissä valtavaa roolia torjuttuaan turnausisäntien Maxime Comtoisin rankkarin jatkoerässä.

Sveitsiä vastaan ykkösparissa puolustanut Chicago Blackhawksin Jokiharju on puolestaan painanut kisoissa tehot 2+2=4. Kokonaisvaltaisesti loistavan turnauksen pelanneen pakin tehotilasto näyttää lukemaa +6.

Esimerkillisesti illasta toiseen raatanut Talvitie sen sijaan on koko tehotilaston kärki häikäisevällä lukemalla +9. Hänen ollessa kentällä, yksikään vastustaja ei ole onnistunut tekemään maalia tasakentällisin tai alivoimalla. Kaiken lisäksi NCAA:ssa pelaava Suomen kippari on painanut kisoissa hienot tehot 4+3=7.

Palkitut valitsi Suomen valmennusjohto.

LUE MYÖS:
Järkyttävä ryöpytys parhaalla mahdollisella hetkellä – Nuoret Leijonat teki MM-jäillä kovaa historiaa