Olisitko uskonut? Sebastian Aho ollut poikkeuksellisessa iskussa – parempaan on pystynyt vain kaksi pelaajaa!

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen kovassa iskussa ainakin tuijottamalla joukkueen seurahistoriaa. Kun joukkueensa ykkössentteri iski viime yönä tehot 0+2=2, nosti hän koko kauden saldonsa jo lukemiin 15+26=41.

Tuon 40 pinnan rajan rikkominen kävi Aholta peräti neljänneksi nopeimmin siitä lähtien, kun hänen edustamansa joukkue muutti kauden 1996-97 päätteeksi Pohjois-Carolinaan.

Nopeimmin rajan ovat puhkaisseet kahdesti Eric Staal, joka ylsi tuohon vain 27 ottelussa kaudella 2005-06 ja 35 pelissä sesongilla 2012-13.

Ahon edelle yltää myös Rod Brind’Amour. Hänellä rajan rikkominen otti 37 kamppailua kauden 2006-07 alkupuoliskolla. Aholla siihen meni 39 peliä, ja suomalaisen kanssa tasoissa on Cory Stillman (2005-06).

Hurricanes voitti Philadelphia Flyersin yöllä numeroin 5-3. Ahon johtaman ykkösketjun laidassa hyökännyt Teuvo Teräväinen iski tehot 1+2=3, Saku Mäenalaselta puolestaan vietiin jo merkattu syöttöpiste myöhemmin pois.

LUE MYÖS: Hurja suomalaisshow! Carolina Hurricanesin leijonatähdet takovat huimaa jälkeä