Kun lähes jokainen joukkue on pelannut NHL:n runkosarjan otteluista puolet, pystyy voimasuhteista vetämään jo isompiakin johtopäätöksiä. Yksi on se, että Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov, Winnipeg Jetsin Blake Wheeler ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ovat olleet pelottavan kovassa iskussa.

Pelaajien kohdalla puhuttaessa etenkin pelinrakennustaidot aiheuttavat kylmiä väreitä. Ensiksi mainittu saalisti kauden 41 ensimmäisessä pelissä peräti 49 syöttöpinnaa, Jets- ja suomalaistähti puolestaan summasivat niitä 45 kappaletta.

Nuo ovat ällistyttävän kovia lukemia taalajäillä viimeisen 20 vuoden aikana ja runkosarjan ensimmäistä puoliskoa mietittäessä. Kutsherovin syöttömäärä on eniten sitten kauden 1998-99 ensimmäisen 41 kamppailun otannalla.

Wheeler ja Rantanen puolestaan nousivat passeilla neljänneksi. Kyseisen rankingin kärkipäähän yltävät myös Mario Lemieux, Jevgeni Malkin, Joe Thornton ja Henrik Sedin.

StatsCentre

@StatsCentre
Blake Wheeler's assist in the @NHLJets 5-1 win also gives him 45 halfway through his team's season- ties for 4th on his list (though, oddly enough, also tied for 2nd this season)

Wheelerin edustama Jets kaatoi Dallas Starsin viime yönä numeroin 5-1. Avalanche ja Lightning huilasivat.