Calgary Flames ilmoitti perjantaina jäädyttävänsä hyökkääjälegendansa Jarome Iginlan pelinumeron 12.

Iginla vietti Calgaryssä kaikkiaan 16 kautta ennen siirtoaan Pittsburgh Penguinsin riveihin maaliskuussa 2013. Viimeisinä kausinaan Iginla vietti kiertolaiselämää edustaen Boston Bruinsia, Colorado Avalanchea sekä Los Angeles Kingsiä.

Nykyään 41-vuotias Iginla pelasi viimeiset pelinsä NHL-kaukaloissa kaudella 2016-17. 1554 runkosarjaottelua NHL-urallaan pelannut voimahyökkääjä iski pelaamissaan otteluissa komeat tehot 625+675=1300. Kanadalainen rikkoi 85 tehopisteen rajan viidesti urallaan.

Seuralegendaksi Calgaryssä nousseen karismaattisen hyökkääjän uran kohokohdiksi jäivät Flamesin johdattaminen voiton päähän Stanley Cup -voitosta keväällä 2004, sekä syöttöpiste Kanadan voittomaaliin vuoden 2010 olympiafinaalissa.

Calgary Flames kohtaa pitkäaikaisen kapteeninsa juhlaottelussa Minnesota Wildin. Ottelu pelataan 2. maaliskuuta.