Muistatko? NHL-pelaaja kävi todella syvällä – avautuu nyt ”uudesta alusta” koskettavasti: ”Otimme opiksemme”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä Nashville Predatorsia edustava Austin Watson lisäsi Instagram-tililleen koskettavan kuvan, jossa pelaaja perkasi varsin liikuttavien sanojen voimalla menneisyyttään.

Hyökkääjä tuomittiin oikeudessa kesällä ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hän pahoinpiteli tyttöystävänsä, eikä kiistänyt syytteitä oikeudessa. Isokokoinen, lähes parimetrinen pelaaja määrättiin tuolloin suorittamaan vihanhallintakurssi, jonka kesto oli jopa 26 viikkoa.

Tietysti tällaiseen väkivaltaan ei oikeuta lähtökohtaisesti mikään tai kukaan, mutta pelaajan vaikealla menneisyydellä saattaa olla osansa pahoinpitelyssä.

Watsonin Instagramiin lisäämässään kuvassaan hän kirjoitti mm. kärsivänsä ahdistuksesta, masennuksesta ja alkoholismista aina 18-vuotiaasta lähtien. Pelaaja pysyi raittiina lähes kaksi vuotta viime vuoden toukokuuhun asti.

Kun kesän tapahtumat olivat käsillä, kertoi pelaaja menneensä NHL:n päihdeohjelmaan vapaaehtoisesti. Nyt pelaajan arjessa puhaltavat onneksi paremmat tuulet Watsonin ollessa selvä. Hän on myös sitoutunut terveisiin elämäntapoihin.

– Tämä siksi, jotta voin olla sellainen isä, kumppani, joukkuekaveri ja ihminen, jollainen haluaisin olla.

Kuten elämässä hyvin usein tuppaa käymään, toimivat yleensä negatiiviset kokemukset kaikkein opettavimpina kouluina. Niin kävi myös Watsonin tapauksessa.

Hän kirjoittaa olevansa vaimon kanssaan ”hyvässä tilanteessa”.

– Olemme terveitä, onnellisia ja kumpikin sitoutuneita raittiuteen. Otimme opiksemme virheistämme, Watson kynäilee ja painottaa lisäksi haluavansa yhdessä kihlattunsa kanssa kasvattaa tyttärensä niin terveessä ja rakkaassa ympäristössä kuin suinkin mahdollista.

Kovia kokenut, mutta kolhuista sittemmin oppinut Watson on pelannut tällä kaudella 28 ottelua tehoin 6+2=8.