Joku saattaa tuntea olonsa kuin halolla päähän lyödyksi katsoessaan nuorten MM-kisojen pistepörssiä. Sen kärjessä ei keiku ensi kesänä todennäköisesti ykkösenä NHL:ään varattava USA:n Jack Hughes eikä mahdollisesti kakkosena menevä Kaapo Kakko. Ykköspaikkaa miehittää sensaatiomaisesti Kazakstanin Artur Gatijatov.

Turnauksen suurin yksittäinen yllättäjä painoi kuudessa ottelussa todella komeat pisteet 5+3=8, ja noilla irtoaa jaettu ykkössija. Täysin samoissa pisteissä on myös Yhdysvaltain Ryan Poehling.

Kazakstanilaishyökkääjä on samalla maalipörssissä jaetulla kakkossijalla. Hän upotti putoamissarjan toisessa ottelussa Tanskan reppuun kaksi viimeistä osumaa, jotka takasivat kazukeille 4-0-voiton. Samalla juutit putosivat 1A-divisioonan sen hävitessä kummatkin karsintaottelut.

Vain 170-senttinen ja ainoastaan 59-kiloinen pelaaja on viilettänyt tällä kaudella MHL-joukkue Snezhnye Barsy Astanan sotisovassa 38 ottelussa. Hyökkääjä on latonut seurajoukkueessa kelvolliset tehot 14+23=37.