Mikko Koskinen ylistää Connor McDavidin ominaisuuksia – tämä tekee hänestä erityisen: ”Ihan eri tasolla kuin muut”

© Kuva: Getty Images

Maalivahti Mikko Koskinen joutuu nykyisin harjoituksissa hurjaan testiin, sillä kaukalossa viilettää samaan aikaan Connor McDavid.

Vasta 22-vuotias Edmonton Oilers -kapteeni on tehnyt suomalaiskonkariin lyhyessä ajassa hurjan vaikutuksen. Koskinen pitää seurakaveriaan maailman parhaana pelaajana, eikä syyttä. Suomalaisen mukaan McDavid on ainakin yhdellä osa-alueella muita NHL-pelaajia edellä.

– Kyllä se on se nopeus. Hän on ihan toisella nopeusasteella, kun vertaa muihin pelaajiin tässä sarjassa. Hän tekee kaiken niin paljon nopeammin kuin kukaan muu. On aika vaikeaa, kun tempo muuttuu ihan tyhjästä. Se on suurin ero verrattuna muihin, Koskinen kehui NHL.com/fi:n haastattelussa.

McDavid pelaa NHL:ssä vasta neljättä kauttaan, mutta hän on noussut nopeasti terävimmälle huipulle. Tälläkin kaudella kanadalainen taistelee pistepörssin voitosta, sillä 49 ottelun jälkeen kasassa on jo häikäisevät 73 (29+44) tehopistettä.