Liigajumbon jättänyt puolustaja täräyttää: ”Kun joukkue pelaa huonosti, niin…”

© Kuva: Juha Tamminen
Teemu Pukki tekee maalin - saat jättikertoimen 25,00

Lopullisesti hanskat tiskiin tämän kauden osalta heittäneen Ässien tyhjennysmyynnissä Ilvekseen siirtynyt puolustaja Niko Peltola on innoissaan paluustaan jo takavuosiltakin tuttuun seuraan.

28-vuotias Peltola edusti tamperelaisseuraa jo 2010-13.

– Aika on kullannut muistoja, sillä vaikka olimme täällä aiemmin ollessani kahdesti liigakarsinnoissa, on minulla pelkästään hyviä muistoja. Nyt kun olen ollut täällä muutaman päivän, niin on ollut hienoa huomata, että rehellisesti voidaan sanoa organisaation ottaneen askeleita ammattimaisempaan toimintaan, ja se näkyy kaikessa arkisessakin tekemisessä, Peltola kehuu uutta joukkuettaan sen nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Ässissä koko kausi lähti puolustajan mukaan menemään väärään suuntaan heti alusta alkaen.

– Tietenkin kun joukkue pelaa huonosti, niin siellä on vaikeaa itsekin sutia menemään. Tehopisteitä on tullut itselleni aika vähän (39 ottelussa 0+8), mutta osin syynä siihen on joukkueena vähäiset tehdyt maalit Ässissä. Puolustuspelaaminen on sujunut ihan asiallisesti, ja puolustuspelaamiseeni siellä olenkin ihan tyytyväinen, Peltola kertoo.

Hän kertoo myös erään toisen syyn, jolla saattaa olla vaikutusta tehoihin:

– Ässissä roolini koostui pääsääntöisesti alivoimavastuusta ja peruspelaamisesta. Ylivoimalla en ole pelannut Jyrki Ahon Ässistä lähtemisen jälkeen eli käytännössä vuoteen.

Liigan keskikastissa majailevan Ilveksen ilmapiiri innostaa jo kokenutta puolustajaa.

– Joukkueesta välittyy innostuneisuus, ja itsekin olen todella innossani, kun sain mahdollisuuden palata tänne. Täällä meillä on mahdollisuus pelata ensin itsemme pudotuspeleihin ja vielä keväällä pitkälle, Peltola hehkuttaa.

LUE LISÄÄ: Hanskat tiskiin lopullisesti! Seuraavakin tähti lähti Liigan kriisijoukkueesta – ”Tilanteemme on, mikä on…”

Teemu Pukki tekee maalin - saat jättikertoimen 25,00