Liigassa piristymisen merkkejä viime aikoina osoittanut HIFK tiedotti nettisivuillaan tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen hyökkääjä Jasse Ikosen, 28, kanssa. Pelaaja palaa Helsinkiin luudittuaan puolitoista viime kautta Kärpissä.

Sentterin paluu maistuu taatusti hyvälle niin pelaajan kuin joukkueenkin mielissä. Ikosen peliaikakeskiarvo Liigan kärkijoukkue Kärpissä jäi reilun 13 minuutin paikkeille. Hän latoi oululaisjoukkueen sotisovassa vaatimattomat tehot 2+4=6.

– Jasse on tuttu mies HIFK:lle ja hän halusi palata tänne. Me tiedämme, mitä saamme häneltä ja se on tasapainoista ja luotettavaa peliä illasta toiseen. Oli hienoa nähdä heti maanantaiaamuna, miten täynnä intoa Jasse on päästessään takaisin HIFK:hon, urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi.

Liigan nettisivuilla Ikonen on merkattu keskushyökkääjäksi. Häneltä käy kuitenkin pelaaminen myös laidassa.

– Hyökkääjän hankinta tuli nyt ajankohtaiseksi, koska Thomas Nykopp ja Teemu Tallberg ovat pitkään sivussa.

Kuopiolaislähtöinen pelaaja on viilettänyt Liigassa pudotuspelit huomioiden 425 ottelussa tasaisin tehoin 71+71=142. Pääsarjassa myös synnyinkaupunkinsa ylpeyttä KalPaa sekä sen lisäksi JYPiä edustanut hyökkääjä voitti viime keväänä Suomen mestaruuden Kärpissä.

HIFK miehittää Liigassa seitsemättä sijaa, mutta taannoin se oli painunut tasaisessa keskikastissa jo lähemmäksi alempaa pudotuspeliviivaa.